Αγίας Σοφίας 18 (7ος Όροφος) 54622 Θεσσαλονίκη

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΑρχική > Το Βιογραφικό μου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ

Χάρης Τριανταφυλλίδης

Χειρούργος Οφθαλμίατρος - Παιδοφθαλμίατρος στη Θεσσαλονίκη - MRCOphth Ειδικευθείς στη Μεγάλη Βρετανία τέως Διευθυντής Royal Victoria Infirmary, United Kindom


Ο Χάρης Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στην Κατερίνη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Σήμερα διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στην Θεσσαλονίκη.

Ειδίκευση: 

  • στην Οφθαλμολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής
  • στο Milton Keynes General Hospital και
  • στο Essex County Hospital στο Colchester.

Ύστερα, συνέχισε την ειδίκευση στο 
 

  • Saint Thomas Hospital of London
  • στο Norfolk and Norwich University Hospital και
  • στο Moorfields Eye Hospital στο Λονδίνο.


Ακόμη, εξειδικεύτηκε στην Παιδοφθαλμολογία και στον Στραβισμό στο Royal Victoria Infirmary, Newcastle University Hospital στο Ην. Βασίλειο

Έχει μεγάλη και ευρεία χειρουργική εμπειρία καθώς έχει εκτελέσει περισσότερες από 1000οφθαλμολογικές επεμβάσεις. Eπιπρόσθετα, έχει σημαντικό έργο σε ενδονοσοκομειακές έρευνες και πλούσια διδακτική εμπειρία. Συμμετάσχει συχνά σε συνέδρια με παρουσιάσεις και πόστερς. 

Από τον Οκτώβριο του 2006 είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας στο Λονδίνο. Από τον Νοέμβριο του 2008 είναι μέλος της Λίστας των Ειδικών Οφθαλμιάτρωνστον Ιατρικό Σύλλογο του Ην. Βασιλείου. Το 2011 διορίστηκε διευθυντής στο Οφθαλμολογικό Τμήμα του Newcastle University Hospital.

Βασικές εξειδικεύσεις

Οφθαλμιατρική εξέταση παίδων

Η οφθαλμιατρική εξέταση παίδων είναι απαραίτητη αμέσως μετά την γέννηση του με σκοπό τον έλεγχο και την ανίχνευση καθετί που μπορεί να καθυστερήσει ή να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή εξέλιξη της όρασής του παιδιού. 

Ακολουθεί η εξέταση στην ηλικία των 3-3 ½ χρόνων, τότε δηλαδή που το παιδί είναι σε θέση να περιγράψει σύμβολα και αντικείμενα. 

Ο επόμενος έλεγχος γίνεται στην ηλικία των 5 χρονών περίπου. Επίσης στην σχολική ηλικία όπου το παιδί αναγνωρίζει πλέον και αριθμούς, Μετά το παιδί πρέπει να εξετάζεται μια φορά τον χρόνο.

Παιδικός Στραβισμός

Η αμβλυωπία είναι πρόβλημα ανάπτυξης του εγκεφάλου. Η περιοχή του εγκεφάλου που δέχεται εικόνες από το αμβλυωπικό μάτι δεν διεγείρεται σωστά και δεν αναπτύσσει πλήρη οπτική ικανότητα. Υπάρχουν 6 είδη αμβλυωπίας: η στραβισμική, η ανισομετρωπική (διαθλαστική), η αμβλυωπία από ανοψία, η οργανική και η μεσημβρινή αμβλυωπία. 
Η διάγνωση γίνεται με: 

α) οπτική οξύτητα, 

β) φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας. 

Η αμβλυωπία μπορεί να θεραπευτεί έως την ηλικία των 9 ετών στη στραβισμική αμβλυωπία και έως τα 11-12 έτη στην ανισομετρωπική αμβλυωπία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ 2310 223311 Η ΣΤΟ 6944273215
2022 © Χάρης Τριανταφυλλίδης Copyright All rights Reserved - Created by DEVELOBIRD